Do góry

Dania główne Przepis na:

Risotto z rybą

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20683

Dodano: 22.04.2009

Odsłon: 9147

To danie ma naprawdę wiele zalet: przepyszne, niedrogie i zdrowe :)

Składniki

3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pora oczyścić i pokroić w słupki. Cebulę posiekać, czosnek przecisnąć przez praskę.

  2. Filety z ryby oczyścić i pokroić w kostkę. Natkę pietruszki posiekać.

  3. W rondlu na rozgrzanym maśle zeszklić cebulę, czosnek i por, dodać ryż i prażyć ok. 1 minuty, zalać 0,5 l wody, doprawić solą i pieprzem i gotować na małym ogniu ok. 25 min.

  4. Na ok. 5-8 minut przed końcem gotowania włożyć do ryżu rybę, ostrożnie wymieszać i gotować do końca. Danie podawać udekorowane cytryną i koperkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń