Do góry

Dania główne Przepis na:

risotto z suszonych grzybów

Przepis dnia 2008-01-20
Dania główne

Autor: lenarafal

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 1940

Dodano: 16.01.2008

Odsłon: 4609

risotto z suszonych grzybów

Składniki

  • suszone grzyby(namoczone)
  • duża cebula
  • szklanka ryżu
  • ćwierć szklanki wina wytrawnego
  • sól, biały pieprz lub czarny
  • oliwa do smażenia
  • Natka pietruszki
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. poszatkowaną cebulę podsmażamy, dodajemy odsączone z wody grzyby, sól, pieprz. po około 15 minutach wsypujemy suchy -nie ugotowany ryż, mieszamy i smażymy przez około 2 minuty. następnie wlewamy wino i wodę która pozostała po namoczonych grzybach. gotujemy aż do miekkości ryżu. przed podaniem posypać natką pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń