Do góry

Dania główne Przepis na:

Rizotto

Dania główne

Autor: Jagoda50

Przepisów i artykułów: 210 Ocena: 5395

Dodano: 30.08.2009

Odsłon: 12827

Proste w wykonaniu i smaczne

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. do rondla wlac troche oleju,wrzucic posiekaną cebule i zeszklic

  2. do tego dodać ryż i przesmazyc az bedzie przezroczysty

  3. dodac kostki bulionowe,szklanke wody i dusić

  4. pomidory obrać ze skórki .pokroic w kostkę i dodac do rondla

  5. por,seler i czosnek równiez dodac i dusic ,mieszając

  6. papryke pokroic w kostke ,szynke w plasterki i dodać do rizotta

  7. doprawic ,sola ,pieprzem i maggi,na koniec dodac bazylie i natke pietruszki,chwile podusic

  8. Czasami do rizotta dodaje zamiast szynki gotowane mięso,zmielone lub posiekane,a zamiast mesa mozna dodać świezych grzybów,najlepiej leśnych

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

panteraB2 05 lipca 2014 Tragedia ! Jak można do risotto dodać kostki bulionowe,sól i maggi? I oczywiście paprykę ? Przecież to woła o pomstę do nieba.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Smakerka01 13 kwietnia 2011 Można nie dodawać Liścia selera, bo nieiwem gdzie to znajde.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń