Do góry

Przekąski Przepis na:

Rizotto-trijo

Przepis dnia 2008-12-30
Przekąski

Autor: biurwa

Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 2385

Dodano: 29.12.2008

Odsłon: 15735

Proste, smaczne, szybkie danie.

Składniki

  • mielone wieprzowo-wołowe, 350 dag
  • cebula, 1 średnia
  • czosnek, 1 ząbek
  • ryż, 2 woreczki
  • olej, do smażenia
  • sól, pieprz, szczypta
  • zioła prowansalskie, kminek mielony, szczypta
  • papryka słodka i ostra, szczypta
  • woda lub bulion ok, 1/2 szklanki
  • kukurydza, 1 puszka
  • groszek, 1 puszka
3-4 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Kroimy cebulkę i czosnek w kostkę lekko rumienimy, dodajemy mięso mielone, wszystko podsmażamy doprawiając solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, kminkiem mielonym, papryką słodką oraz odrobiną papryki ostrej, na koniec podlewamy niewielką ilością wody lub bulionu, by powstał sos, ale nie za dużo. Dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę, oraz gotowany ryż wszystko razem mieszamy i jeżeli trzeba doprawiamy do smaku.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

bobara 13 stycznia 2010 świetny pomysł!!!
wlasnie trawię.....
polecam!!!
a jak szybko sie robi......

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń