Do góry

Dania główne Przepis na:

rizotto z owocami morza...

Dania główne

Autor: cybi

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 19.11.2008

Odsłon: 1473

Bardzo smaczne i lekkostrawne

Składniki

  • ryż do rizotta, cebula, 2 ząbki czosnku, białe wino wytrawne, 2-3 szklanki bulionu, mrożone owoce morza, 0.5 puszki pomidor&
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zeszklić pokrojona cebulkę, dodać ryż do rizotta i smażyć przez chwile aż nabierze on złocistego koloru. Dodać 0.5 szklanki białego wytrawnego wina, odparować a następnie sukcesywnie dodawać bulionu ( może być z kostki rosołowej), aż ryz dojdzie i stanie sie kleisty(ok. 20min). Na patelni podsmażyć na patelni pokrojona cebulkę i 2 ząbki czosnku (przekrojone na pół)..jak się już zarumienią dodać odrobinę białego wina, odparować wrzucić owoce morza ( może być mieszanka mrożona), podsmażyć przez chwilę a następnie znowu dodać drobinę wina...odparować, dodać pomidory w puszce (ok.0.5 puszki), chwile pogotować posypać świeżym tymiankiem, świeżym rozmarynem i świeżo zmielonym pieprzem. Zmieszać z ugotowanym ryżem. Przed podaniem można posypać parmezanem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń