Do góry

Dania główne Przepis na:

Robale

Dania główne

Autor: babala55

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 3

Dodano: 12.06.2009

Odsłon: 1575

przygotowanie szybkie,nieskomplikowane-ok 20 minut i jemy !!

Składniki

  • pierśz kurczaka
  • jajko
  • mąka
  • mleko
  • przyprawy
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Pokroić pierś na cienkie ( ! ) paseczki tak by były jak najdłuższe,obsypać przyprawami - pieprz,sol,zioła prowansalskie,obtoczyć w cieście takim jak naleśnikowe,smażyć na rozgrzanym tłuszczu-najlepiej olej- na złoty kolor.Ja podaje z frytkami i surówką z kiszonej kapusty ale to juz dowolna kompozycja wg smaku i upodobań

  2. Nazwałam je tak,ponieważ tak zareagowała na nie pierwsza osoba,której to podałam

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Tosca 12 czerwca 2009 No nazwa niezbyt udana... Nie zachęca bynajmniej do spróbowania... Może i smaczne...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń