Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne rogaliki, nie trzeba czekać na wyrośnięcie drożdży, przepis dziecinnie prosty:-)
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 259
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 189
Składniki
Wszystkie składniki oprócz oczywiście marmolady którą będziemy nadziewać ciasteczka zagniatamy na gładkie ciasto odrywające się od rąk (w razie potrzeby trzeba dosypać mąki). Wałkujemy dosyć cienka na kształt koła wielkości talerza, dzielimy na 8 kawałków jak tort. Powstaną trójkąty na podstawie których kładziemy marmolade i zwijamy tworząc rogalik. Pieczemy w temp. ok 200^C ok 10 minut (zyby wyrosły i się zarumieniły). Wystudzone posypujemy cukrem pudrem:-)