Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przyjemność w przygotowaniu rogalików, a w jedzeniu jeszcze większa...
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Racuchy to pączki kładzione z łyżki do gorącego oleju. Racuchy zrobione są z...
Odsłon: 92
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 18
Składniki
Mąkę wysypać na stolnicę, posypać szczyptą soli, wokół mąki obłożyć pokrojoną margarynę. Zrobić wgłębienie w mące- wrzucić rozkruszone drożdże, zalać ciepłym mlekiemDodać aromat.Wyrobić ciasto.Rozwałkować, wycinać trójkąty, na kazdy nałożyć dżem i zwinąć w rogalik. Piec ok. 30 min. ( Polukrować jeszcze ciepłe ).