Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki

Desery

Autor: socharena

Przepisów i artykułów: 30 Ocena: 560

Dodano: 27.03.2008

Odsłon: 4712

Przyjemność w przygotowaniu rogalików, a w jedzeniu jeszcze większa...

Składniki

  • mąka,, 0,5 kg
  • margaryna,, 1 kostka
  • mleko- ciepłe),, 3/4 szkl.
  • drożdże,, 5 dag
  • cukier,, 1-2 łyżeczki
  • sól,, 1/4 łyżeczki
  • aromat pomar.,, 1/2
  • dżem,, 1
> 6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mąkę wysypać na stolnicę, posypać szczyptą soli, wokół mąki obłożyć pokrojoną margarynę. Zrobić wgłębienie w mące- wrzucić rozkruszone drożdże, zalać ciepłym mlekiemDodać aromat.Wyrobić ciasto.Rozwałkować, wycinać trójkąty, na kazdy nałożyć dżem i zwinąć w rogalik. Piec ok. 30 min. ( Polukrować jeszcze ciepłe ).

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

beattakk86 27 marca 2008 Brzmi smacznie dla leniuszków proponuję gotowe ciasto francuskie... czas pieczenia skrócić do 20 min. WAŻNE ciasto francuskie przed zawinięciem w rogaliki należy gęsto nakłuć widelcem... ładniej wyrośnie:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń