Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki do wody

Desery

Autor: lady_jacobina

Przepisów i artykułów: 9 Ocena: 23

Dodano: 01.05.2009

Odsłon: 1292

tanie i proste

Składniki

  • margaryna, 1
  • śmietana, 1 duża
  • drożdże, 3 dag
  • mąka, 60 dag
  • cukier puder
  • marmolada
> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Wyrobić ciasto włożyć do ściereczki dać do wody, aby wypłynęło, kiedy wypłynie formować rogaliki (można zrobić z marmoladą), na koniec posypać cukrem pudrem. Piec około 30 min. w temperaturze 180 C.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

basga 05 grudnia 2010 Takie ciasto drożdżowe-topione robiłam w podstawówce w szkole na zajęciach praktycznych.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń