Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11245
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 307
Fasola Jaś z kiełbasą i boczkiem wędzonym w sosie pomidorowym.
Odsłon: 49
Smak wiosny!
Odsłon: 692
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 64
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 685
Szybka i smaczna
Odsłon: 11245
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 307
Składniki
Drożdże wymieszaj z odrobiną cukru,łyżką śmietany i łyżką mąki.Odstaw do wyrośnięcia a następnie dodaj do mąki wraz z masłem,żółtkiem,resztą cukru i resztą śmietany.Dokładnie wyrób ciasto i odstaw do wyrośnięcia na ok.30 min. Ciasto podziel na 4 części,każdą rozwałkuj na okrągły placek.Wytnij trójkąty,połóż na nich łyżeczkę marmolady z szerszej strony i zwiń od szerszej strony do wierzchołka.Ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia,posmarować białkiem i piec ok.30 min w piekarniku nagrzanym do 180 s. Smacznego