Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super chrupiące, malutkie i tanie rogaliczki!
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5192
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Szparagi krótko smażone w cieście są chrupkie, soczyste, esencjonalne w smaku
Odsłon: 5192
Tą zupę pamiętam jeszcze z czasów dzieciństwa, bardzo jej nie lubiłyśmy. Raze...
Odsłon: 17
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 19
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 71
Składniki
Margarynę zasiekac z mąką, dodać śmietanę i dalej zasiekać. Drożdże rozpuścić z 2 łyżeczkami cukru i rozpuszczone dodać do usiekanego ciasta. wszystko zagnieść jak na makaron.
Uformować wałek, podzielić na 5 części. Każdą część rozwałkować w koło i podzielić na 8 trójkątów. Na każdym trójkącie ułożyć ( z szerszej części) dżem bądź wiśnie i zwinąć.
Rogaliki wkładać do pieca i piec tak długo aż się zarumienią. Przygotować lukier z cukru pudru, wody i cytryny, posmarować nim rogaliki i posypać pokrojonymi drobno orzechami i wiórkami kokosowymi.