Do góry

Przekąski Przepis na:

Rogaliki francuskie z papryką

Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20665

Dodano: 29.01.2009

Odsłon: 2092

Dość długi czas przygotowania znakomicie rekompensuje niepowtarzalny smak tych rogalików.

Składniki

  • opakowanie ciasta francuskiego
  • twardy żółty ser, 10 dag
  • 1/2 czerwonej papryki
  • słodka papryka w proszku
  • 2 żółtka
  • sól
> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser zetrzeć na drobnej tarce, paprykę pokroić w drobną kosteczkę. Żółtka wymieszać z 2 łyżkami wody i 1/4 łyżeczki soli. Ciasto rozmrozić, pokroić w trójkąty równoramienne, każdy z nich posmarować żółtkiem i oprószyć papryką. Przy podstawie trójkątów ułożyć łyżeczkę sera i kostkę papryki, zwijać, posmarować żółtkiem. Gotowe rogaliki włożyć na 30 min. do lodówki. Po tym czasie upiec w nagrzanym do 200 o C piekarniku (ok. 20 min.). Dekorować gałązkami natki pietruszki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń