Do góry

Desery Przepis na:

ROGALIKI- KRUCHO DROŻDŻOWE

Desery

Autor: W1217

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 4

Dodano: 21.01.2009

Odsłon: 1980

dzieci uwielbiaja szczególnie gdy zrobie z kremem czekoladowym(nutella)

Składniki

> 6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. DROŻDŻE RAZEM Z CUKREM ZOSTAWIĆ NA K.15 MINUT ABY SIĘ ROZPUŚCIŁY PÓŹNIEJ DODAĆ MĄKĘ SÓL MARGARYNĘ ŚMIETANĘ.WYROBIĆ CIASTO.PODZIELIĆ CIASTO NA 3 CZĘŚCI I ROZWAŁKOWAĆ WYCINAJĄC TRÓJKĄTY NAŁOŻYĆ NADZIENIE ZWINĄĆ FORMUJĄC KSZTAŁT ROGALIKA .PIEC NA ZłOTY KOLOR W 180 c.UPIECZONE ROGALIKI POSYPAĆ CUKREM PUDREM

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń