Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki krucho-drożdżowe

Desery

Autor: dorota1311

Przepisów i artykułów: 18 Ocena: 116

Dodano: 13.03.2009

Odsłon: 1790

Najlepsze świeże. Od razu znikają z talerza.

Składniki

  • mąka, 50 dag
  • żółtka (białko też zużyjemy), 3 szt.
  • drożdże, 5 dag
  • margaryna, 1 kostka
  • kwaśna śmietana, 0,5 szkl.
  • nadzienie, co kto lubi
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Margarynę wysiekać z mąką, dodać drożdże rozmieszane ze śmietaną i żółtka. Zarobić ciasto, dać do lodówki. Rozwałkować cienko, pokroić w kwadraty, dać nadzienie, moczyć w białku i cukrze. Piec na złoty kolor.

  2. Najlepsze nadzienie dla mnie to tylko i wyłącznie powidło śliwkowe :) Śliwkożercy wszystkich krajów łączcie się :)!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 15 kwietnia 2009 ojej , przepis całkiem podobny do mojego , po prostu wiemy co dobre :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń