Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne !!!
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 243
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 391
Polecam.
Odsłon: 798
Przepis dnia
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 243
Szybki i smaczne śniadanie
Odsłon: 366
Zdecydowanie jeden z najlepszych przepisów chleba jaki udało mi się upiec. Pi...
Odsłon: 391
Polecam.
Odsłon: 798
Składniki
1/3 masła rozpuścić,resztę schłodzić.Rozetrzeć drożdże z łyżką cuku i kilkoma łyżkami (ok.10) ciepłego mleka,odstawić na ok.10 minut.Do przesianej mąki wlać podrośnięte drożdże,dodać resztę cukru,mleka i stopione masło,wyrobić.Odstawić na ok.30 minut.Wyrośnięte ciasto wyłożyć na stolnicę i rozwałkować na prostokąt.Na jednej połowie porozkładać pokrojone w plastry schłodzone masło ,przykryć drugą połową,podwinąć brzegi i rozwałkować.Włożyć do lodówki na ok.40 minut.Rozwałkować ciasto,podzielić na trójkąty i nakładać po łyżce nadzienia,zawinąć.Piec ok.20 minut w temp.180st.C.Ciepłe polać lukrem lub wystudzone posypać cukrem pudrem.