Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki orzechowe.

Desery

Autor: ankrys1

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 44

Dodano: 05.11.2009

Odsłon: 1843

Szybkie,latwe do wykonania smakolyki dla dzieci i doroslych.

Składniki

5-6 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmiel orzechy wloskie i przygotuj miekkie maslo.

  2. Polacz wszystkie skladniki ugniatajac je recznie na jednolita calosc.

  3. Formuj jak najmniejsze rogaliki.

  4. Ukladaj w odstepach 2-3 cm na blache wylozona papierem,lekko posmarowanym tluszczem i przesypanym maka. Wystarczy na 2-3 blaszek.

  5. Piecz wkladajac do nagrzanego piekarnika na ok.15 min.w temp.!75-185 st C.

  6. Wykladaj jeszcze cieple na duzy talerz lekko posypyjac cukrem pudrem.Ukladaj coraz mniejszy stos. Swietne do herbaty,kawy!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń