Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z marmoladą

Desery

Autor: Kurka_domowa

Przepisów i artykułów: 126 Ocena: 2834

Dodano: 25.08.2009

Odsłon: 1338

Nie mam ręki do pieczenia ciast, ale te rogaliki są tak proste, że nawet mi zawsze wychodzą:)

Składniki

  • mąka, 1,5 szklanki
  • biały ser( niekwaśny, dobrze odciśnięty), 25 dkg
  • masło, ewentualnie margaryna, 25 dkg
  • jajko, 1
  • cukier puder, do posypania
  • ulubiona marmolada
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Do przesianej mąki przesiekanej z tłuszczem dodać przetarty przez sito jub przepuszczony przez maszynkę ser i pół jajka

  2. Zagnieść ciasto jak na pierogi. Rozwałkować je do grubości ok. pół centymetra, kroić w kwadraty 7x7 cm. Na środek każdego kwadratu położyć łyżeczkę marmolady, następnie zwinąć w rulon i uformować rogalik.

  3. Posmarować po wierzchu resztą rozbełtanego jajka i piec w piekarniku przez około 20 minut. Jeszcze ciepłe posypujemy cukrem pudrem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń