Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z marmolada

Desery

Autor: Asiula

Przepisów i artykułów: 2 Ocena: 97

Dodano: 22.02.2008

Odsłon: 3388

Wysmienite

Składniki

> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. margaryna+1jajo cale+zoltko(a bialko na talerzyk) ucierac,wsypac make i wlac zaczyn drozdzowy,wszystko razem zagniesc i wstawic do lodowki na 1 godzine do wyrosniecia.Pozniej podzielic ciasto na male kawalki,kazda czesc walkowac na kolo i przekroic na pol i jeszcze kazdy kawalek na 2 razy(ma byc trojkat)na kazdy kawalek dac troche marmolady i zwijac w rulonik,bialko z talerzyka roztrzepac troche widelcem,a na 2 talerzyk nasypac cukier i ten zwiniety surowy rogalik pomoczyc do bialka i do cukru i na blaszke,piec na zloty kolor

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

arnaki 21 marca 2008 mama mi zawsze mowila zeby wyroslo ciasto drozdzowe musi byc w cieple!!!!!ALE ZEBY W LODOWCE????CODA SWIATA!!!!XA XA XAmusze sprobowac na pewno sie uda?!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń