Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki były z żurawiną leśną, którą sama zrobiłam. Były one tak smaczne, że zanim sięgnęłam po aparat już zniknęły ze stołu, stąd brak zdjęcia upieczonych rogalików. Polecam je do zrobienia. Są one łatwe w przygotowaniu i do tego pyszne. Oczywiście, jeśli ktoś nie lubi żurawiny to można zastąpić innym dżemem.
Szybka i smaczna
Odsłon: 11137
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2664
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Szybka i smaczna
Odsłon: 11137
Chciałam podzielić się z Wami moim przepisem na pyszny farsz mięsny z pieczar...
Odsłon: 122
Filet z kurczaka z ryżem i warzywami do klasyczne dania, które łączy w sobie...
Odsłon: 2664
Spód tych kostek wykonuje się z delikatnego ciasta, które rozpływa się w usta...
Odsłon: 170
Składniki
Masło, ser biały twarogowy, mąkę pszenną, sól i proszek do pieczenia zagnieść na jednolitą masę.
Włożyć ciasto do lodówki i schłodzić przez około 30 minut.
Rozwałkować ciasto na stolnicy, pociąć na trójkąty. Na każdy trójkąt nałożyć domowy dżem z żurawiny leśnej.
Zawinąć i ukształtować rogaliki, następnie włożyć do nagrzanego piekarnika do 200 stopni C i piec przez około 15 - 20 minut do zrumienienia. Można posypać cukrem pudrem. Smacznego !!!