Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 250
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 582
Pomysł na tę zupę to wynik sporej ilości mięsa i kości pozostałych z pieczone...
Odsłon: 194
Polecam.
Odsłon: 924
Świetny i prosty przepis na rogaliki. Robi się je błyskawicznie, praktycznie...
Odsłon: 250
Składniki
Białka ubić na sztywną pianę ze szczyptą soli.Dodać żółtka, cukier,proszek,mąkę i kakao.Przełożyć ciasto na blachę od piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika (200) piec 20 min.Po upieczeniu przełożyć ciepły biszkopt na ściereczkę i zwinąć w roladę.Zostawić do ostygnięcia.
Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem pudrem ok 3-5 min,dodać żelatynę,wsypać płatki czekoladowe i wymieszać.Przełożyć "piankę" na rozwinięty biszkopt i zwinąć w roladę.Wstawić do lodówki na ok 2 godziny.
Roztopić czekoladę w kąpieli wodnej i polać roladę...ozdobić perlistym cukrem.
SMACZNEGO