Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Nigdy wcześniej nie łączyłam truskawek z pomarańczą, ale pierwszy raz okazał...
Odsłon: 43
To prosty i smaczny, a przede wszystkim lżejszy i zdrowszy, przepis na odmien...
Odsłon: 63
Idealne danie na majówkę!
Odsłon: 31
Propozycja z twarogiem na śniadanie, bardzo smaczna i zdrowa. Zapraszam
Odsłon: 101
Składniki
Masa kakaowa: Herbatniki mielimy na drobny pył. Masło, kakao, mleko i cukier podgrzewamy na wolnym ogniu, mieszając, do momentu aż wszystkie składniki się rozpuszczą. Gorącą masę przelewamy do zmielonych herbatników i dobrze mieszamy, dodajemy rum. Ciasto powinno mieć gładką konsystencję.
Masa: Miękkie masło przełożyć do miski, dodać cukier puder i zmiksować do uzyskania puszystego kremu, następnie wsypać wiórki kokosowe i zmiksować do połączenia składników.
Na folii rozwałkować ciemną masę na duży prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Na to rozsmarować masę kokosową. Zwinąć ciasno roladę. Włożyć do lodówki na 2 godziny.