Do góry

Desery Przepis na:

Rolada kokosowa

Desery

Autor: Gabi16

Przepisów i artykułów: 53 Ocena: 767

Dodano: 05.04.2009

Odsłon: 2607

Nie trzeba piec.

Składniki

  • CIASTO:
  • 3 paczki herbatników
  • 15 dkg cukru pudru
  • 2 łyżki kakao
  • 3 łyżki rumu
  • 3-4 łyżki mleka
  • Masa:
  • 10 dkg masła
  • 10 dkg cukru pudru
  • 10 dkg kokosu
> 6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ciasto: Herbatniki zmielić na maszynce, i wymieszać na sucho z kakao. Dodać stopione masło, mleko i bardzo dobrze wyrobić na gładką masę.

  2. Masa: Masło utrzeć z cukrem ,dodać kokos.

  3. Na folii rozwałkować ciemną masę na duży prostokąt o grubości ok 0,5 cm. Na to rozsmarować masę. Zwinąć ciasno roladę.Włożyć do lodówki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

hihidwa 16 lutego 2011 Nie zrobię niestety tego ciasta,bo tak jak jaolowiecki nie wiem jak zrobić.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń