Do góry

Desery Przepis na:

Rolada owocowa

Przepis dnia 2008-12-19
Desery

Autor: jaolowiecki

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 66

Dodano: 10.12.2008

Odsłon: 9435

Idwalna do kawy z przyjaciolkami,ktore sa wlasnie na diecie

Składniki

  • cukier puder, 15 dkg.
  • maka tortowa, 6 dkg.
  • maka ziemniaczana, 6 dkg.
  • jajka, 4 szt.
  • mrozone owoce(jagody,truskawki,jerzyny), 50 dkg.
  • JOGURT WANILIOWY, 100 ml.
  • smietana slodka, 200 ml.
  • zelatyna, 3 lyzeczki
  • proszek do pieczenia, 1/4 lyzeczki
  • sol, szczypta
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ucieram jajka z 10 dkg. cukru i sola na puszysta mase.Delikatnie dodaje maki z proszkiem do pieczenia.Przekladam do szerokiej formy na papier i do pieca 180 °C 13 min.(nie wybieram termoobiegu do pieczenia biszkoptu)Upieczony biszkopt przekladam na sciereczke posypana cukrem i zwijam w rulon. Masa:Miksuje rozmrozone owoce,dodaje jogurt rozpuszczona zelatyne,ubita smietane z 5 dkg.cukru.Rozwijam wystudzony biszkopt i nakladam mase.Ponownie zwijam i posypuje cukrem pudrem. Wybiera za kazdym razem inna mieszanke owocow.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń