Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szpinak jest bardzo zdrowy a tak żadko pojawia się na naszych stołach,myślę że pod taką postacią znacznie częściej się pojawi.Potrawa szybka i prosta w wykonaniu a do tego przepięknie się prezentuje,wygląda jak duże suszi.Szkoda że nie mam zdjęcia.Polecam i życzę smacznego
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
To danie jest idealną mieszanką smaków. Delikatny kurczak łączy się ze słodyc...
Odsłon: 263
Propozycja sosu do różnych potraw, szczególnie dla tych, którzy lubią pikantn...
Odsłon: 195
Składniki
Na patelni podsmażamy z masłem szpinak,dodajemy łyżkę chrzanu i rozgnieciony ząbek czosnku,sól i pieprz do smaku-studzimy.Dodajemy 4 żółtka do wystudzonego szpinaku .Białka ubijamy na sztywno dodajemy mąkę delikatnie mieszając,potem dodajemy masę szpinakową.Dokładnie wymieszać i wylać ciasto na największą blaszkę z piekarnika,wyłożoną papierem do pieczenia.Pieczemy 15 min w 200 st.Przestudzony placek smarujemy serkiem wymiesznym uprzednio z łyżką chrzanu i czterema zgniecionymi ząbkami czosnku /można go jeszcze przyprawić solą i pieprzem jak ktoś lubi bardzo pikantnie/ . Na serek ukladamy plastry łososia tak aby pokrył całość.Tak przygotowany placek zwijamy jak roladę,ściśle,ale na tyle delikatnie ,żeby nie wycisnąć serka podczas zwijania. Owijamy w folię do żywności i wkładamy do lodówki w celu wychłodzenia.Podajemy pokrojone w plastry o grubości 7-8 mm.