Do góry

Dania główne Przepis na:

Rolada twarogowa z rzeżuchą

Dania główne

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20663

Dodano: 01.04.2009

Odsłon: 11592

Wspaniały Wielkanocny poczęstunek, który zadziwi smakiem każdego.

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zrobić ciasto: wymieszać razem twaróg, mleko, olej oraz sól. Dodać mąkę, proszek do pieczenia.

  2. Zagnieść ciasto, a później rozwałkować je starannie na prostokąt.

  3. Pietruszkę, rzeżuchę i szczypiorek opłukać, posiekać, wymieszać z twarożkiem oraz 2 łyżkami śmietany.

  4. Doprawić białym pieprzem.

  5. Masę serową rozsmarować na cieście. Na dłuższych końcach pozostawić 2 cm wolnego brzegu.

  6. Na masie serowej ułożyć szynkę. Wolne brzegi posmarować białkiem. Ciasto zwinąć tak, żeby powstała rolada.

  7. Ułożyć na blasze zlepieniem do dołu. Posmarować żółtkiem połączonym ze śmietaną. Piec 25 minut w temp. 200 st. C. Podawać na ciepło lub na zimno.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń