Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada wieprzowa

Przekąski

Autor: nuna53

Przepisów i artykułów: 5 Ocena: 5

Dodano: 17.08.2008

Odsłon: 3165

Potrawa jako drugie danie lub samodzielne danie gorące.

Składniki

  • masa mięsna
  • mięso mielone różne, 50 dkg
  • Jaja, 1 szt
  • cebula duża krojona w drobną kostkę, 1 szt
  • ogórek kiszony krojony w kostkę duży, 1 szt
  • boczek wędzony pokrojony w kostkę, 10-15 dkg
  • mała sucha bułka /namoczona i wyciśnieta/, 1 szt
  • rozgnieciony ząbek czosnku, 1 szt
  • sól, pieprz, łyżeczka musztardy, wg uznania ..
  • pozostałe składniki
  • plastry mięsa wieprzowego z szynki lub łopatki, 4 szt
  • cebula, 2 szt
  • olej lub margaryna, 5 dkg
  • sól, papryka,
3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Składniki na masę mięsną włożyć do miski i dobrze wymieszać, Podzielić na 4 części. Plastry mięsa wyklepać jak na tradycyjne rolady. Nałożyć masę mięsną zwinąć. Owinąć nitką lub spiąć wykałaczkami.Cebulę zeszklić włożyć rolady posypać solą, papryką,Obsmażyć i zalać wszystko ciepłą wodą. Dusić około 30 min. Wyłożyć rolady odwinąć nitkę, sos zakłócić mąką. Podawać z ziemniakami lub kluskami śląskimi. Jarzyny wg uznania.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń