Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
szybkie i nie drogie:)no i smaczne:)
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 172
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 141
Smak wiosny!
Odsłon: 641
Delikatna kapusta w panierce na chrupko.
Odsłon: 1766
Jedyne co można poprawiać w tym kompocie to kolor, bo czasami łodygi rabarbar...
Odsłon: 162
Składniki
Białka ubić z cukrem,dodając żółtka i mąkę z proszkiem do pieczenia.Jabłka obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach,blaszkę wyłożyć pergaminem,rozłożyć utarte jabłka(można posypać cukrem),na jabłka wylać przygotowane wcześniej ciasto,wyrównać powierzchnię.Piec na złoty kolor.(Ja piekę w 200 stopniach przez 20 minut)Po upieczeniu wyłożyć ciasto na wilgotną ściereczkę,zdjąć pergamin i zwinąć roladę:)po około 10 minutach usunąć ściereczkę i posypać cukrem pudrem:)