Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
PUSZYSTY BISZKOPT I DELIKATNY KREM POPROSTU JEST SUPER ...........
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7552
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 198
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 207
Piekę je bardzo często bo są szybkie i łatwe do przygotowania – nawet laik ku...
Odsłon: 146
Przepyszna świąteczna sałatka mojej cioci Teresy, tym razem z surimi. Może by...
Odsłon: 7552
Szybki jarski obiad w 10 minut, idealny na Wielki Piątek
Odsłon: 198
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 108
Szczególnie dzieci się cieszą. To bardzo przyjemna zabawa.
Odsłon: 207
Składniki
Jajka ubić z cukrem na puszystą masę i dodać mąkę i lekko wymieszać.Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia lekko natłuszczonym.Piekarnik nagrzać do 200 st piec około 10 min pilnować żeby się za bardzo nie spiekło.Jeszcze ciepłe ciasto przełożyć na wilgotną ściereczkę i odrywamy papier . Zwinąć ciasto w roladę razem ze ściereczką .
Na krem połowę mleka zagotować z cukrem a w drugiej dobrze rozmieszać budyń ,żółtka i migdały ,wlać to do gotującego się mleka i gotowac na małym ogniu do zgęstnienia masy .
Ostygnięty budyń ucieramy z masłem i jogurtem natyralnym .Kiwi obieramy i kroimy w paski ,biały środek gdy jest twardy to lepiej odkroić.
Smarujemy roladę kremem i na brzegu ukladamy paski kiwi .Zwijamy całość i polewamy polewą .