Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
danie z programu kucharze swiata, proste i efektowne i b. smaczne
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1259
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 25
Potrawka z kurczaka z brokułem i papryką to prawdziwa uczta dla podniebienia...
Odsłon: 1259
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 59
Składniki
z papryki usuwamy nasiona, kroimy tak aby powstały plastry, po czym smazymy na rozgrzanym oleju i przekładamy do torby foliowej. Gdy trochę przestygnie zdejmujemy skórę tak aby nie uszkodzić papryki. Odkładamy na papierowe ręczniki aby usunąć nadmiar tłuszczu
awokado obieramy, usuwamy pestkę, wkładamy do blendera, dodajemy ser filadelfia i sok z cytryny oraz sól, pieprz, całość miksujemy aby uzyskać jednojitą masę
na foli spożywczej układamy plastry łososia, nakładamy mus z sera i awokado, nakładamy plastry z papryki a następnie warstwę musu z sera i awokado. Rolujemy tak aby powstała roladka. Wkładamy do lodówki tak aby całość stężała. Kroimy w plastry i układamy na półmisek. Przybieramy wg uznania. Smacznego