Do góry

Przekąski Przepis na:

rolada z mięsa mielonego

Przekąski

Autor: dybalelz

Przepisów i artykułów: 1 Ocena: 0

Dodano: 07.10.2009

Odsłon: 2085

smaczne zarówno ciepło jak i zimno

Składniki

> 6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Zmiażdżony czonek, przesmażyć na 1 łyżce oleju, dodać drobno pokrojoną cebulkę i mięso. Smażyć ok 10-15 min. Dodać koncentrat pomidorowy (ja dodaję drobno pokrojone pomidory) i przyprawy. doprawić do smaku jak kto lubi. Dusimy aż cały sos wyparuje. Na końcu dodać starty żółty ser. Wymieszać i odstawić do ostudzenia.

  2. Ciasto francuskie rozwijamy. Na rozwinięte (rozłożone lub rozwałkowane) ciasto francuskie wykładamy zimny farsz. Zwinąć w roladę.

  3. Piec w temp. 180 stop. ok. 30 min. (do momentu aż ciasto zacznie nabierać ładnego złotego koloru.

  4. Bardzo smaczne z czerwonym barszczykiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń