Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada z mięsa mielonego z pieczarkowym farszem

Przekąski

Autor: Aisab1982

Przepisów i artykułów: 14 Ocena: 75

Dodano: 26.11.2008

Odsłon: 9086

smaczne, proste

Składniki

5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso przyprawić jajkiem , solą pieprzem, Vegetą,( nie dodawać bułki !!). Na foli aluminiowej posmarowanej olejem rozłożyć mięso w prostokąt o grubości ok 2 cm. Na środek położyć wcześniej przesmażone pieczarki z posiekaną cebulą( na środek farszu można położyć ugotowaną marchewkę co daje ładniejszy efekt podczas krojenia). Namoczyć ręce w wodzie i zwinąć mięso w roladę szczelnie zakrywając farsz. Na roladę posypać według uznania oregano, zawinąć w folię. Piec w temp. 180 - 200 st. przez 1 godzinę, na ostatnie 15 minut odsłonić folię aby mięso się przyrumieniło. Wspaniałym dodatkiem jest sos czosnkowo-majonezowy

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

zuzi 10 grudnia 2008 Robie podobną rolade tylko zamiast pieczarek dodaje samą marchewkę-ale dodatki mogą być różne,wedle uznania.Jest świetna.(przepis znajdziesz w moim profilu)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń