Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada z sera żółtego

Przepis dnia 2011-01-15
Przekąski

Autor: karolinkakaja

Przepisów i artykułów: 24 Ocena: 1030

Dodano: 12.01.2011

Odsłon: 35495

Jest pyszna!!! Naprawdę polecam :-)

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ugotować jajka na twardo. Cebulę, zieloną pietruszkę, ugotowane białka, paprykę i szynkę pokroić w drobną kostkę.

  2. Serki topione, masło i ugotowane żółtka utrzeć na pulchną masę.

  3. Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę składniki oraz groszek i wymieszać.

  4. W międzyczasie ugotować wodę i do wrzącej włożyć żółty ser zawinięty w folię i zawiązany sznurkiem w woreczek foliowy. Gotować aż do zmięknięcia sera (ok 35 minut).

  5. Przy pomocy sznurka wyjąć woreczek z serem, wyciągnąć z worka i folii i natychmiast rozwałkować w prostokąt. Nałożyć masę i szybko zwinąć. Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. (Najlepiej jeść na drugi dzień.)

  6. SMACZNEGO!!! :-)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (13)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

irma72 22 stycznia 2013 uwielbiam roladę z żółtego sera - jest przepyszna :)

3 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

orwima 07 marca 2011 Następny przepis do wykorzystania; wygląda smakowicie!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gruba-dynia 15 stycznia 2011 Ta roladka jest naprawdę fajna. Robiłam kiedyś taką trochę o niej zapomniałam więc dzięki za przypomnienie. Rolada jest tym bardziej efektowna , im więcej kolorowych składników dodamy do masy.
pozdrawiam :-)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

karolinkakaja 15 stycznia 2011 Annuar: To kwestia podniebienia... ja nie doprawiam niczym ale to wszystko zależy od tego czy wolisz bardziej pikantne czy łagodne potrawy. Pozdrawiam

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kamasutra 14 stycznia 2011 jadłam taką roladę, polecam jest pyszna!

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

milla_poz 14 stycznia 2011 Znam ten przepis, baaardzo smaczne danie. Polecam spróbować z nadzieniem z pieczarek, jajek i szczypiorku ;)

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

polkangaroo 13 stycznia 2011 Bardzo ciekawy "nowy" przepis (dla mnie), mam ochotę wykorzystać go jako dodatek do galaretki wieprzowej. Pozdrawiam.

2 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Annuar 13 stycznia 2011 Jadłam kiedyś coś takiego i SMAKOWAŁO WYBORNIE! Twój dodatkowo ślicznie wygląda! Dzięki za przepis. Czy niczym nie doprawiasz nadzienia ?

2 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń