Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest pyszna!!! Naprawdę polecam :-)
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Zupa, którą przygotowałam, w krajach anglosaskich nazywa się chowder. Chowder...
Odsłon: 19
Szybko, prosto, smacznie
Odsłon: 77
Na piknik nie musi być zaraz cała blacha ciasta. Mogą być takie ciasteczka....
Odsłon: 164
Czasami przychodzi pora na i takie smaki.
Odsłon: 192
Składniki
Ugotować jajka na twardo. Cebulę, zieloną pietruszkę, ugotowane białka, paprykę i szynkę pokroić w drobną kostkę.
Serki topione, masło i ugotowane żółtka utrzeć na pulchną masę.
Do utartej masy dodać pokrojone w kostkę składniki oraz groszek i wymieszać.
W międzyczasie ugotować wodę i do wrzącej włożyć żółty ser zawinięty w folię i zawiązany sznurkiem w woreczek foliowy. Gotować aż do zmięknięcia sera (ok 35 minut).
Przy pomocy sznurka wyjąć woreczek z serem, wyciągnąć z worka i folii i natychmiast rozwałkować w prostokąt. Nałożyć masę i szybko zwinąć. Gotową roladę zawinąć w folię aluminiową i włożyć do lodówki. (Najlepiej jeść na drugi dzień.)
SMACZNEGO!!! :-)