Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada z wafli na ostro

Przekąski

Autor: _miszczyni_

Przepisów i artykułów: 7 Ocena: 17

Dodano: 23.02.2009

Odsłon: 1941

Smaczna przystawka.

Składniki

3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ziemniaki obieramy, gotujemy. Zgniatamy na puree razem z łyżką masła, śmietany, dodajemy mleko(konsystencja masy musi umożliwić rozsmarowanie na waflu) koperek, pieprz, paprykę ostrą, pieprz ziołowy

  2. Gorujemy parówki

  3. Na waflu rozsmarowujemy gorącą masę ziemniaczaną, układamy pasek parówek i zwijamy roladę. Czynność powtarzamy do wyczerpania składników. Wstawiamy do lodówki

  4. Wafle kroimy w plastry. Maczamy w rozbełtanym jajku z dodatkiem odrobiny mleka. Panierujemy w bułce tartej, sezamie bądź innej posypce. Smażymy do zarumienienia.

  5. Podajemy na ciepło badź zimno z różnymi sosami: czosnkowym orientalnym śmietankowym albo z keczupem;)

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

annawk 02 marca 2009 bardzo mi się ten pomysł z waflami podoba

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń