Do góry

Przekąski Przepis na:

Rolada z żółtego sera

Przekąski

Autor: Befado

Przepisów i artykułów: 32 Ocena: 198

Dodano: 20.12.2009

Odsłon: 3066

Nadzienie można podawać jako pastę do chleba.

Składniki

5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Ser w foliowej torebce włożyć do gorącej wody,obracać torebką tak,aby ser równomiernie zmiękł.

  2. Masło utrzeć z serem topionym.Dodać drobno pokrojone jajka,ogórek,marchewkę,natkę pietruszki,wszystko dobrze rozetrzeć,doprawić solą,pieprzem.Można dodać również trochę pokrojonej szynki.

  3. Miękki żółty ser wyjąć z wody,rozwałkować jak ciasto na makaron,posmarować masą,zwinąć jak roladę i w folii włożyć do lodówki.

  4. Schłodzoną roladę kroić w plasterki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń