Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 25-01-2017
Rolada doskonała na pieczywo, a także można podawać na ciepło na danie główne.
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1745
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 247
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 202
Zawsze się darzy. Tak mówi moja ciocia. I to prawda. Zawsze się udaje.
Odsłon: 1745
Moja kanapka BSP (Boczek, Sałata, Pomidor) jest odpowiednikiem angielskiej po...
Odsłon: 247
Panna cotta to przepyszny deser znany kuchni włoskiej. W dosłownym tłumaczeni...
Odsłon: 202
Składniki
Ser zetrzeć na małych oczkach. 5 jajek rozkłócić. Do jajek dodać ser i majonez.
Blaszkę dużą wysmarować olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Papier również wysmarować olejem. Wlać masę serową. Wstawić do piekarnika na ok. 15 minut 200 stopni.
Mięso mielone wymieszać z 2 jajkami i bułką tartą. Przyprawić solą i pieprzem.
Upieczoną masę serową wyciągnąć i lekko wystudzić.
Upieczoną masę można przeciąć na pół, wtedy lepiej się zwija. Przełożyć na folię aluminiową. Wyłożyć na wierzch mięso mielone.
Zwinąć jak roladę. Wstawić do piekarnika na ok.30 min 200 stopni.