Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na słodko, a bez grama białego cukru :) Kolejny eksperyment kulinarny. Bo nudzić się w kuchni nie sposób!
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 203
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 203
Składniki
Filet myjemy, osuszamy i lekko rozbijamy, przyprawiamy go dość obficie pieprzem.
Śliwki przekrawamy na połówki i układamy na filecie, posypujemy go łyżką wiórków kokosowych i zwijamy w roladkę lub sakiewkę, spinamy patyczkiem do szaszłyków. Posypujemy z wierzchu cynamonem i zapiekamy ok. 20 minut w naczyniu żaroodpornym w 200 stopniach C.
Kaszę gotujemy z kilkoma goździkami.
Wykładamy wszystko na talerz i posypujemy całość pozostałą łyżką wiórków kokosowych. Dla urozmaicenia można podać z plastrami ananasa.