Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladka serowa z papryką

Przepis dnia 2009-02-16
Przekąski

Autor: smacznego

Przepisów i artykułów: 791 Ocena: 20661

Dodano: 05.02.2009

Odsłon: 7070

Pyszne i smaczne roladki.

Składniki

  • żółty ser w plastrach, 15 dag
  • ostra papryka w proszku, 1/2 łyżeczki
  • mała czewona papryka
  • serki topione, 2
  • Miękkie masło, 1/2
  • sól
  • kilka gałązek szczypiorku
3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Paprykę umyć, osuszyć, usunąć gniazda nasienne i pokroić w drobną kostkę. Masło zmiksować z serkiem, dodać ostrą paprykę oraz kostkę paprykową, ewentualnie doprawić solą. Krem paprykowy rozsmarować na plastrach żółtego sera, zwijać ciasno. Gotowe roladki włożyć do lodówki na min. 1 h do schłodzenia. Podawać pokrojone na plasterki ze stosowaną bagietką. Dekorować szczypiorkiem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

helcia 10 marca 2009 Robiłam!!!Rewelacja!Zamiast świeżej papryki dałam konserwową-efekt ekstra! Polecam

1 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń