Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jest dużo przepisów na roladki, ja podaję swój ulubiony ,bo od razu z sosem pieczarkowym.
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Nie mogę się powstrzymać, aby nie dodać historii do tej potrawy. Otóż wiele l...
Odsłon: 668
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 99
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 34
Dawno nie robiłam tej potrawy, więc postanowiłam odnowić znajomość z wołowiną...
Odsłon: 2699
Składniki
Skrobiemy ziemniaki, wstawiamy w osolonej wodzie i gotujemy. Jak gotują się ziemniaki, robimy roladki. Piersi kurczaka kroimy na pól, lekko rozbijamy tłuczkiem. Smarujemy musztardą, kładziemy plasterki ogórka kiszonego, na to pół plastra sera. zwijamy roladkę.
Nasze roladki obtaczamy w mące wymieszanej z przyprawami, smażymy ta tłuszczu, gdy nam się podsmażą na jednej stronie przekręcamy na drugą i dodajemy pokrojoną w kostkę cebulę i pieczarki, przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości mięska i pieczarek. Ja już nie podlewam wodą bo cebula i pieczarki puszczą wystarczająco soku, również nie zagęszczam bo na naszych roladkach jest mąka.
Gdy duszą się nasze roladki, możemy zrobić surówkę, u mnie tarta na najdrobniejszych oczkach cebula, marchew i jabłko wymieszane z majonezem. SMACZNEGO