Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Roladki z wątróbką, w sosie musztardowym
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Domowy chleb wiejski to pyszne i proste pieczywo jakie przygotujesz w domu. C...
Odsłon: 155
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 28
Idealna przekąska grillowa.
Odsłon: 70
Grill w wersji wege? Czemu nie. Te szaszłyki z serem halloumi i cukinią w pik...
Odsłon: 40
Składniki
Wątróbkę i cebulę drobno siekamy - smażymy na odrobinie oliwy z dodatkiem pieprzu i wegety. Gotową ugniatamy ubijakiem do ziemniaków. Pierś przekrawamy wzdłuż i otwieramy - powstaje "motyl" - ubijamy. Na fileta nakładamy farsz z wątróbki, rolujemy i posypujemy ziołami. Następnie owijamy folią aluminiową. Roladki wrzucamy na gotującą wodę, i gotujemy ok 25 minut. Przygotowujemy sos: musztardę i jogurt nakładamy na patelnię, mieszamy i kładziemy roladki - mają się lekko "usmażyć" w sosie - sos redukuję się do minimum! Gotowe roladki kroimy na kilka kawałków, i nakładamy na talerz. Można udekorować rukolą i pomidorkami. Smacznego :) Sos można zrobić z podwójnej porcji - wtedy zostanie na polanie mięsa. Roladki można upiec w piekarniku