Do góry

Dania główne Przepis na:

ROLADKI RYBNE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15433

Dodano: 31.01.2009

Odsłon: 899

Łatwe i pyszne.

Składniki

  • cienkie filety ryby (panga, miruna, morszczuk), 6
  • żółty ser w plastrach, 6
  • szynka gotowana lub boczek w plastrach, 6
  • masło, 1/2 kostki
  • płatki migdałowe
  • Bułka tarta
  • sól, pieprz (przyprawy do ryby)
  • wykałaczki
5-6 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Rybę przyprawić według uznania. Na każdy filet ułożyć plaster sera, szynki. Zrolować i spiąć wykałaczką. Wstawić pionowo do naczynia żaroodpornego.

  2. Rozpuścić masło, polać rybę.

  3. W miseczce wymieszać bułkę z płatkami migdałowymi i posypać rybę. Przykryć i piec 30 minut. Następnie odkryć i piec jeszcze ok. 10 minut. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

ewisienka22 13 września 2011 No tak, tak, pyyyyszna panga! Antybiotyki, środki grzybobójcze, chemikalia wspomagające rozmnażanie, ułatwiające hodowlę, woda z najbrudniejszej rzeki świata to naprawdę świetny pomysł na obiad. Smacznego!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń