Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki szynkowe z masłem chrzanowym

Przepis dnia 2009-09-15
Przekąski

Autor: klaudi76

Przepisów i artykułów: 6 Ocena: 24

Dodano: 13.09.2009

Odsłon: 14866

Bardzo ładne, pożywne i dobre w smaku :)

Składniki

5-6 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Masło miękkie wyrobić z chrzanem najlepiej spróbować czy nie jest za słabo smakujące chrzanem. Każdy plaster szynki posmarować tym jak kanapkę, ale nie za grubo i zwinąć w ścisły rulonik, w każdy koniec włożyć po jednym groszku.

  2. W międzyczasie rozrobić w niewielkiej ilości wody bulion i dodać żelatynę, ale nie za dużo, zalewa jest nam potrzebna do zalania talerza szerokiego z zawiniętymi brzegami do zalania poukładanych ruloników szynki. Bulion z żelatyną wystudzić i włożyć na chwilę do lodówki, pilnować żeby się nie ścięło, po schłodzeniu zalać ułożone na talerzu roladki, tak żeby były przykryte bulionem z żelatyną.. Następnie odstawić do lodówki aż zastygnie bulion.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (5)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

gocha01 04 marca 2010 A ja do chrzanu zamiast tłustego masła dodaję białego serka(najlepiej Bieluch)Jest przepyszne i dużo mniej kaloryczne:-)

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

Gold 05 grudnia 2009 Robię identycznie jak aleba , świetne są też z sałatką jarzynową

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aleba 26 września 2009 smaruje szynkę majonezem z chrzanem ,na każdy plaster szynki układam marynowane szparagi i zawijam

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

aleba 26 września 2009 A ja mieszam majonez z chrzanem,zamiast masełka

8 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

jaodg 26 września 2009 Ja robię podobnie, tylko do środka wkładam po 1/4 jajka ugotowanego na twardo.

8 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń