Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki w sosie śmietanowo-pieczeniowym

Dania główne

Autor: agulam22

Przepisów i artykułów: 105 Ocena: 5818

Dodano: 07.09.2008

Odsłon: 14713

Delikatne,pyszne ,smaczne.Spróbuj a przekonasz się:)

Składniki

3-4 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. -plastry schabu umyć ,oczyścić i rozbić na cienkie plastry, następnie każdy posolić,popieprzyć i posypać czerwoną papryka -marchewkę obrać i pokroić na 12 jednakowych części -ogórka pokroić na 8 jednakowych części -cebulę obrać i pokroić w plastry -na płatach schabu układamy marchewkę ,ogórek i cebule następnie zawijamy każdy w roladkę(jak gołąbki -nie trzeba zawijać nitką) -na rozgrzany olej kładziemy roladki i obsmażamy z każdej strony po 10 minut -następnie dolewamy ok 0,7 litra zimnej wody i dodajemy kostkę mięsną i odrobinę pieprzu,papryki i soli(do smaku) -dusimy tak roladki ok 1 godziny -następnie make mieszamy ze śmietana i śmietanę hartujemy powstałym wywarem,później wlewamy śmietanę do wywaru i doprowadzamy do zagotowania -dusimy jeszcze wszystko razem ok 15 minut i gotowe Smacznego!!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń