Do góry

Dania główne Przepis na:

ROLADKI WOŁOWE

Dania główne

Autor: LIDECZKA

Przepisów i artykułów: 255 Ocena: 15444

Dodano: 03.02.2009

Odsłon: 7096

Proste, smaczne, efektowne.

Składniki

  • wołowina bez kości (zrazówka), 0,5 kg
  • cebule pokrojone w piórka (+2 w krążki), 2 (+2)
  • ogórki kiszone pokrojone w cienkie, długie słupki, 2
  • czerwona papryka pokrojona w słupki, 1
  • sól, pieprz
  • olej do smażenia
  • ziele angielskie, pieprz ziarnisty, liść laurowy
5-6 os. > 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Mięso pokroić w plastry o grubości ok. 1 cm. Rozbić, oprószyć przyprawami.

  2. Na każdy zraz wyłożyć cebulę, ogórek, paprykę. Zawinąć, spiąć wykałaczką. Obsmażyć na złoty kolor.

  3. Wyłożyć do naczynia żaroodpornego. Podlać wodą, obłożyć cebulą w krążkach. Dodać ziele, pieprz, liść laurowy, dusić do miękkości.

  4. Podawać z ziemniekami i surówką. Smacznego.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń