Do góry

Dania główne Przepis na:

roladki z cielecej watrobki

Dania główne

Autor: camellia

Przepisów i artykułów: 50 Ocena: 301

Dodano: 21.10.2010

Odsłon: 3154

dla smakoszy...bardzo aromatyczne

Składniki

  • watrobka cieleca pokrojona w cienkie plastry 5-7mm (po 2 na osobe)
  • 6 malych bialych cebulek(pokrojonych w piorka)
  • swiezy tymianek
  • farsz:szczypiorek,bazylia,orzeszki piniowe(wloskie),parmezan
  • maka
  • ocet balsamiczny
  • sol,pieprz swiezo zmielony(moze byc delikat do mies)
  • olej do smazenia
3-4 os. 60 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. watrobke wymoczyc w mleku...odsaczyc,przyprawic sola i pieprzem(ja posypuje delikatem do mies)

  2. cebulke usmazyc na bardzo malym ogniu z dodatkiem tymianku...posolic dodac pieprzu...odstawic

  3. wszystkie skladniki farszu drobno posiekac i wymieszac...ulozyc na watrobkach i scisle zawijac w roladki...spiac wykalaczkami,obtoczyc w mace i smazyc na bardzo malym ogniu...zlac z patelni tluszcz,obficie skropic octem balsamicznym...smazyc tak dlugo,az powstanie gesty sos

  4. roladki podaje z cebulka i ziemniakami usmazonymi z dodatkiem kucharka,smazonyki jablkami lub gotowym kompotem jablkowym itd.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń