Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z filetów drobiowych

Dania główne

Autor: kotek78

Przepisów i artykułów: 29 Ocena: 379

Dodano: 15.03.2009

Odsłon: 10730

Zamiast filetów można użyć schabu i podać z kaszą i sosem pieczarkowym.

Składniki

3-4 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Filety lekko utłuc uważając by nie poprzecinać mięsa.

  2. Pieczarki pokroić w paseczki a następnie podsmażyć,przyprawić solą,pieprzem dodać trochę majeranku a jak ktoś lubi to można dodac troszkę tymianku.

  3. Cebulkę posiekać i zeszklić. Połączyć z pieczarkami.

  4. Filety posolić i popieprzyć.

  5. Na każdy filet nałożyć po plasterku sera i szynki na to nałożyć po trochu farszu z pieczarek,zwinąć w roladki i spiąć wykałaczkami lub związać nicią kuchenną.

  6. Roladki obtoczyć w mące wymieszanej z 1 łyżeczką przyprawy do kurczaka.

  7. Na patelni rozgrzać tłuszcz i usmażyć roladki.

  8. Podawać z ziemniakami z wody,polać tłuszczykiem ze smażenia roladek i z surówką.

  9. SMACZNEGO

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń