Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia: 04-10-2015
Połączenie gruszki i sera pleśniowego nigdy nie zawiedzie.
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22724
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 583
Sycylijski przepis, u mnie posłużył za inspiracje do pysznego makaronu.
Odsłon: 134
...do picia. Najlepszy naturalny energetyk. Życzę powodzenia wszystkim matu...
Odsłon: 141
CIEKAWOSTKA: Jarmuż zawiera wszystkie 9 aminokwasów potrzebnych do wytworzeni...
Odsłon: 101
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 22724
Składniki
Mięso cienko rozbijamy, oprószamy z obu stron solą i pieprzem. Gruszkę obieramy, kroimy na mniejsze kawałki (najlepiej w kostkę). Ser kroimy na plasterki. Na mięsie (blisko krawędzi) układamy ser, a na nim gruszkę, zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Obtaczamy w mące i zrumieniamy z każdej strony na rozgrzanym oleju. Mięso przekładamy do rondelka z pokrywką, dodajemy bulion i dusimy na wolnym ogniu 30-35 min. Podajemy z ulubionymi dodatkami. U nas risotto śmietanowe z natką.