Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i soczyste roladki.
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32628
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Do wielbicieli curry nie należę, ale jak mi coś posmakuje, będę chciała powtó...
Odsłon: 37
Bardzo smaczna, soczysta wędlinka uwędzona metodą garnkową, w garnku.
Odsłon: 112
Pyszne ciasteczka mojego dzieciństwa
Odsłon: 451
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32628
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 82
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 111
Składniki
Plastry karczku delikatnie rozbijamy dłonią. Mieszamy musztardę, sól, pieprz, czosnek przeciśnięty przez praskę, kminek mielony, oraz paprykę słodką. Każdy plaster mięsa smarujemy mieszanką musztardy z przyprawami i na środek kładziemy trochę metki cebulowej, oraz pasek papryki konserwowej. Zawijamy roladki i spinamy je wykałaczką.
W rondlu roztapiamy margarynę z olejem i podpiekamy na nim roladki posypując słodką papryką, gdy się zrumienią podlewamy je winem i dusimy do miękkości ok. 45 minut, co jakiś czas podlewając już tylko wodą. Na koniec, gdy sos nam się zredukuje i mięso jest już gotowe, wyjmujemy roladki z rondla, a do powstałego z pieczenia wywaru wlewamy wymieszaną na gładko wodę, mąkę i śmietanę. Całość dokładnie mieszamy tak by powstał gładki i aksamitny sos.
Przed podaniem pamiętajmy o usunięciu wykałaczek z mięsa.