Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1807
Pysznie i zdrowo - kolorowa sałatka z kuskusem perłowym. Bardzo sycąca i konk...
Odsłon: 20
Gulasz z królika w śmietanie, zapiekany pod ciastem francuskim. Można przygot...
Odsłon: 49
Pistacjowiec bez pieczenia to kwintesencja słodkiej przyjemności, która zachw...
Odsłon: 1807
Składniki
Pierś kurczaka przeciąć na po-łówki. Każdą cienko rozbić, posolić i popieprzyć. Na mięsie ułożyć pocięte w paski kawałki papryki i kiełki rzeżuchy. Zwinąć roladki, spiąć je lub związać nitką. Cebulę obrać z łusek, pokroić w kostkę. Roladki przesmażyć ze wszystkich stron na gorącym oleju. Następnie ogień zmniejszyć, roladki podlać łyżką wody, obsypać cebulą, dodać łyżkę masła. Przykryć. Dusić ok. 15 minut. Danie podawać posypane surowymi kiełkami.