Do góry

Dania główne Przepis na:

Roladki z kurczaka ze szpinakiem i boczkiem

Dania główne

Autor: airin2007

Przepisów i artykułów: 41 Ocena: 543

Dodano: 18.09.2009

Odsłon: 2107

warto sprobowac!

Składniki

  • piers z kurczaka, 2 sztuki
  • szpinak swiezy lub mrozony, 200gram
  • boczek wedzony, 4 plastry
  • parmezan, 1 lyzeczka
  • pietruszka zielona, lyzka
  • majeranek swiezy lub suszony, do smaku
  • sol piepsz, do smaku
  • biale wino, pol szklanki
  • smietana slodka, 1 lyzeczka
  • oliwa z olivek, ok 4 lyzki
  • czosnek, zabek
1-2 os. 30 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. piersi z kurczaka myjemy i rozbijamy,szpinak gotujemy w osolonej wodzie ok 15 minut odcedzamy i siekamy.

  2. Piersi solimy,piepszymy na kazdej ukladamy po 2 plasty boczku,szpinak,posypujemy parmezanem,pietruszka zielona ,majerankiem polewamy lekko oliwa i zwiajmy scisle jak rolade.

  3. obwiazujemy ciasno sznurkiem i wkladamy na rozgrzana patelnie z zawartoscia oliwy i zabkiem czosnku.Obsmazamy z kazdej strony aby roladki przybraly rumiany kolor nastepnie podlewamy bialym winem zmniejszamy gaz i przykrywamy pokrywka gdy zaisnieje taka potrzeba mozna podlac woda,Po ok 20 minutach wyciagamy rolady i dodajemy smietane.

  4. Podajemy z ziemniakami lub swiezym pieczywem

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

klaudyna1957 18 września 2009 Z przepisu wyczytałam ze są pyszne muszę wypróbować.pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń