Do góry

Przekąski Przepis na:

Roladki z łososiem

Przekąski

Autor: granita

Przepisów i artykułów: 123 Ocena: 1537

Dodano: 05.02.2010

Odsłon: 12855

Wysmienity zrolowany omlecik z lososiem, idealny na sniadanie lub przyjecie.

Składniki

  • jajko, 1 sztuka
  • wedzony losos, kilka plsterkow9tak zeby pokryly powierzchnie
  • ogorek zielony
  • salata
  • ziolowy serek do smarowania
  • sol
  • pieprz
1-2 os. 15 min średnie przystępne

Przygotowanie

  1. Jajko wbic do miseczki i roztrzepac widelcem.Dodac sol i pieprz. (Jesli ktoslubi moze dodac posiekany szczypiorek) Dobrze rozgrzana patelnie spryskac lub nasmarowac oliwa (mozna do tego uzyc nasaczony oliwa papierowy recznik) Na tak przygotowana patelnie wylac jajko i rozprowadzic je po calej powierzchni tak jak to sie robi z nalesnikami.Kiedy spod jest sciety obrocic omlecik na druga strone.

  2. Po usmazeniu posmarowac omlecik serkiem, nalozyc lososia, plasterki ogorka i salate, nastepnie zrolowac. Jesli ktos obawia sie zbyt intensywnego smaku lososia to moze go podsmazyc przez kilka sekund na patelni lub podgrzac w mikrofalowce.

Twoje notatki do przepisu

Kto głosował? Kto gotuje?

Komentarze do przepisu (8)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

monia32 28 sierpnia 2011 Muszę wypróbować w omlecie, bo ja robie w nalesnikach. Wtedy kroję w cienkie plastry i bardzo efektownie to wygląda, na przystawke w sam raz.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

taura 17 kwietnia 2011 robię takie i wiem, że są świetna. Dlatego daję 5 :)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kubaS 19 kwietnia 2010 Myślę, że na zdjęciu to nie jest omlet a tortilla gotowa-kupna ale to jest moje zdanie... Pozdrawiam!

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

marmelada 18 kwietnia 2010 moje ulubione, afrykanie nazywaja to zupa a nie gulasz i najczesciej dodaja do tego jakies zielsko np szpinak jesli nie ma efo w okolicy. najlepsze jesli jest podsmazone na oleju palmowym. NIGDY nie widzialam zeby ktos to z chlebem jadl predzej z jamem albo fufu, ewentualnie z ryzem. a rybe rzeczywiscie daje sie pod koniec zeby sie nie rozpadla. sprobujcie suma, mmm

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

kasikzaki 18 kwietnia 2010 Roladka jest pyszna i w dodatku efektownie wygląda.....robiłam niedawno, dzięki za przepis :)
pozdr

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

granita 06 lutego 2010 Dziekuje dziewczyny za pochwaly:) pozdrawiam

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

irma 05 lutego 2010 Bardzo proste w wykonaniu, chętnie spróbuje.

0 Kto głosował? | Odpowiedz

zdjecie uzytkownika

landryna8215 05 lutego 2010 Musi być b.pyszne.Daję 5!
Pozdrawiam Anetka

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń